Crest 3D white strips | Gentle routine

Witte tanden, dat willen we allemaal wel! en het liefst pijnloos en zo snel en goedkoop mogelijk.

Crest zegt hiervoor een oplossing te hebben gevonden : strips die je thuis zelf kunt gebruiken om je tanden te bleken. Je hebt ze in verschillende soorten. Omdat ik net als vele andere héél graag echt witte tanden wil en dit niet professioneel wil laten doen want 1. het is énorm veel geld en 2. dat beugel ding wat ze dan in je mond doen om hem open te houden ziet er super pijnlijk uit! (kijk maar is hoe ver ze je mond dan open doen! mijn mond kan volgens mij niet eens zo ver haha.) Ik las op verschillende blogs over de Crest whitestrips en heb wat onderzoek gedaan, veel positieve reacties! Wel las ik dat veel mensen last kregen van pijnscheuten en gevoelige tanden. Omdat ze niet in Nederland te koop zijn, en via de officiële site ook best duur zijn besloot ik ze via Ebay te bestellen ook hier had ik al veel positieve reviews over gelezen, je kunt ze dan in verschillende hoeveelheden kopen van 5 tot 40. Gezien de vele reacties over pijnlijke tanden heb ik besloten uit voor zorg te gaan voor de Gentle routine, deze is niet zo agressief als de andere en kost slechts 5 minuutjes per dag (de andere 20 tot een uur!).                                                                                                    


De eerste keer ging prima, het enige wat ik erg vervelend vond was dat je er veel van gaat kwijlen en de strips de neiging hebben weg te glijden.
Dat kwijlen kon overigens ook komen omdat ik niet durfde te slikken.. het rook en proefde niet erg gezond. Het rook gloor / bleek achtig! Het afhalen was dan ook rampzalig, zó vies! het glibberde en smaakte echt afschuwelijk.. het klinkt allemaal niet erg  lekker, maar ik wil het toch zeggen, niemand die dit in zijn review had geschreven! Na mijn tanden gepoetst te hebben (al dat vieze glibberige spul van mijn tanden!) Leken ze wel wat witter, of dit ook zo was weet ik niet. Ze glansden wel mooi!
Vandaag ben ik dus braaf door gegaan, ik heb deze keer eerst de onderste strip gedaan en daarna de bovenste. Dit om te kijken of het kwijlen dan minder zou zijn. Onder had ik er totaal geen last van, boven wel. Waar ik erg van schrok was dat ik na 2 a 3 minuten de
bovenste strip er op te hebben ik een enorme pijn scheut kreeg!!
Ik schoot letterlijk omhoog op mijn stoel en haalde onmiddelijk
van schrik de strip af. Het voelde hetzelfde wanneer de tandarts
aan het boren is, dan krijg je ook wel eens ineens zo'n pijn scheut.

Ik heb geen gevoelige tanden of tandvlees, en dit
was nog wel de gentle routine! Daarom snap ik ook niet helemaal waarom dit gebeurde. Maar ik schrok er behoorlijk van. Om eerlijk te zijn durf ik nu ook niet echt verder ik bedoel..wat zit er in zo'n strip dat dat gebeurd!? Mijn tanden en tandvlees voelden beide keren ook een tijd verdoofd na de strips te hebben afgehaald. Zoals een verdoving bij de tandarts voelt.

Misschien probeer ik na een pauze van een paar dagen het wel weer maar voorlopig laat ik het dus even rusten!  Hier naast zie je voor, met de strips op de laatste twee foto's na gebruik van de strips (na de eerste keer,na de tweede keer heb ik geen foto's gemaakt omdat ik naar school moest.)

De voor foto heb ik een dag voor de andere foto's genomen dus het licht was wel iets anders (lichter omdat het s'middags was) wel zijn ze op dezelde locatie genomen met direct daglicht.Schrik niet , ik vind zulke 'alleen gebit/tand' foto's altijd een beetje creepy haha. En ik heb op het moment erg droge lippen dus dat is ook geen mooi plaatje. Maar wilde het toch even laten zien.

Ik heb 9 strips gekocht voor ongeveer 15,- dollar als ik het me goed herinner. Ongeveer 12,- euro omgerekend. Andere Crest white strips die je onder andere hebt zijn : Origional, advanced vivid en een speciaal voor rokers / koffie, thee en wijndrinkers. De Advanced vivid geeft het snelst resultaat, daar schijn je na één behandeling van 20 minuten al een groot verschil te zien! De kuur duurt dan ook minder lang, officieel duurt de Gentle routine 28 dagen. Er wordt geadviseerd om bijvoorbeeld een keer in de week of maand nog een strip te blijven doen om het resultaat te behouden.

Hebben jullie ervaring met de Crest white strips? Zo ja hoe bevielen ze?