Stars of 2012 (deel 3)

Ik moet bekennen dat ik echt een soort verslaving heb voor haar producten, tot voor kort deed ik bijna niet anders dan shampoo's en conditioners, serums , etc proberen , kopen en inslaan. Maar vaak met weinig succes, ik vond nooit hét haar product of shampoo. Tot voor kort! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Lush en Redken, en wat ben ik blij dat ik deze merken heb leren kennen!


Lush leerde ik kennen door Missglamorazzi op Youtube die hier erg enthousiast over is, ik had wel eens eerder iemand iets over Lush horen zeggen, maar het zei me eigenlijk niets. Toen ik er achter kwam dat er een Lush in Rotterdam zit ben ik daar toen ik er een dagje was om te shoppen even langs gegaan, ik kwam alleen met lege handen weer de winkel uit. Het overweldigde me.. al die zepen.. (dat klinkt zo cheesy haha) waar waren ze eigenlijk voor? zoveel geuren, potjes.. later had ik natuurlijk spijt dat ik niet even de tijd genomen had. Dus ik ben later terug gegaan. En heb er een Body butter 'aquamorabillis' een lipscrub , sultana of soap en een lipbalm gekocht, deze bevielen zo goed dat ik later de shampoo 'Rehab' heb besteld en een testje gevraagd heb van Retread, omdat ik niet meteen een hele pot wilde kopen van 15,75 als ik niet zeker wist dat ik het fijn zou vinden. En WAUW! ik had echt the best hair day ever!! Ik herkende mijn haar serieus niet meer terug.. het viel geweldig, zag er gezond en glanzend uit, voelde zelfs beter en ik had meer body! Het testje Retread was helaas na een keer al op, dus gebruikte ik later alleen de Rehab, tot mijn verbazing had dit niet hetzelfde effect als de eerste keer en dus zette ik na zo'n drie keer hem weer aan de kant.

Ik heb deze shampoo trouwens echt besteld uit nood, ik had rond september echt een vreselijke bad hair periode.. Na een tijdje Redken extreme te hebben gebruikt, wat erg goed werkte (en mijn haar ook heeft gered! Thanks to mijn kapper waarvan ik proefjes van deze shampoo en conditoner kreeg) maar op een gegeven moment toch te zwaar (voedend, omdat het voor over beschadigd / behandeld haar is) werd. probeerde ik Rehab weer, deze keer met een andere conditioner : Smooth down van Redken, deze had ik ook als tester gekregen van mijn kapper (ik heb het zelf in een flesje gedaan, dus het ziet er niet zo aantrekkelijk uit op de foto haha) en ja..ik vond mijn dream team! Je haar moet wel even wennen aan het gebrek van siliconen en harde 'was middelen' zeg maar... omdat de shampoo van Lush op natuurlijke basis is en dit niet heeft. Als jij ook het idee hebt dat het niet voor je haar werkt, of je haar vet maakt zou ik toch gewoon even proberen door te zetten! It's worth  the try! Ik heb nu soms niet eens meer conditioner nodig! Alleen in mijn punten , ook leave in producten die ik er normaal rijkelijk in smeerde zijn overbodig geworden, omdat mijn haar gevoed en gehydrateerd wordt door de shampoo die ook schoon maakt! Sounds weird right? Het werkt ook super tegen haar uitval! Door de pepermunt olie trekken je haarzakjes zich namelijk strakker waardoor haar niet uit valt nouja minder, het stopt natuurlijk niet compleet, haar uitval is een natuurlijk proces van je haarcyclus wat nodig is.

Zoals ik al eerder schreef heb ik ook een tijd Redken extreme gebruikt. Mijn haar was enorm droog en had denk ik een dipje. Extreme ruikt trouwens echt zaaaalig! De shampoo en conditioner ruiken allebei lekker zoet, daar hou ik van! Maar niet fruitig trouwens, ik kan het niet echt plaatsen. Het is als je haar een boost nodig hebt echt dé ideale combinatie , het maakte op dat moment mijn haar niet vet en mijn haar werd er heerlijk zacht van en ik had zelfs meer volume. Na een tijdje merkte ik dat Extreme te voedend werd omdat mijn haar snel vet werd, toen ben ik over gestapt naar Retread. Redken extreme raad ik iedereen aan die merkt dat zijn of haar haar een dipje heeft ,droog is of na het verven / bleken ed. In deze shampoo zitten namelijk proteïnen wat erg goed is voor je haar! Hierdoor voedt deze shampoo beter dan andere 'gewone' shampoo's. Wat ik trouwens wel een minpuntje vind is dat de shampoo van Redken veel groter is dan de conditioner! Iedereen weet dat de conditioner vaak sneller op is dan de shampoo, heel slim van Redken dus. Gelukkig heb je maar weinig nodig van deze conditioner omdat hij dus heel voedend is, normaal smeerde ik een hele klodder in mijn haar (wat zoiezo niet goed is i know) maar van deze had ik maar de grootte van een stuiver nodig. (kennen jullie die nog? haha , een 5 cent muntje dus ;)) Wat misschien wel goed is om te weten is dat ik hier voor jaren trouw l'oreal elvive anti breuk of color heb gebruikt. Met af en toe eens een andere shampoo of conditioner tussendoor, ik heb geloof ik zo'n beetje alle merken uit de drogist al eens gehad! Mocht je dus ooit vragen hebben over een product of merk  feel free to ask!

 Welke shampoo gebruik jij? heb jij jouw 'dream team' al gevonden? let me know!