To the moon and back

Ook wij hadden op 28 september 2015 de wekker om 04:30 gezet, om de voorspelde Bloedmaan te zien.
Stiekem waren we toch wel nieuwsgierig namelijk. Ik heb al vaker een Bloedmaan (aka. Bloodmoon / Supermaan) gezien. Maar die waren altijd onaangekondigd, en vaak een stuk vroeger in de avond of nacht. Dus wat maakte deze keer dan zo bijzonder dat hij zo'n beetje op alle bekende nieuwssites en kranten aangekondigd stond? Dat wilden we graag met eigen ogen zien.

                   

Deze foto maakte ik die nacht van de maan.
Echt anders was hij niet, hij was niet groter, of roder dan de eerdere bloedmaan(en) die ik heb gezien.
Maar mooi was hij wel!
Ik krijg er altijd een beetje een vreemd gevoel van, alsof er iets groots staat te wachten.
De eclips begon dus met een supermaan, de maan is dan extra groot en fel, gevolgd door een totale verduistering. Waarna de maan langzaam zijn rode kleur kreeg.

Wetenschappelijk gezien wordt de zogenaamde supermaan, die extra groot is en extra fel schijnt omdat de maan in de maand september extra dicht bij de aarde stond. De verduistering omdat de zon tussen de maan en de aarde in kwam staan en vervolgens de rode kleur vanwege de kromming van de zonnestralen langs de aarde.

Het was leuk om samen met Chris zo vroeg wakker te worden en op te staan en samen naar de maan te kijken. Ik heb dus zelfs nog een tijd in mijn pyjama en op mijn sloffen op het balkon foto's staan maken haha. Hierna zijn we weer heerlijk warm terug in bed gekropen, want we konden uitslapen. Best feeling ever, als je het mij vraagt.

Liefs,

Rowena