Natuurlijke zonnebescherming van Lovea


In mijn 'reis' en zoektocht naar een gezonder en natuurlijker leven ,kan zonnebescherming natuurlijk niet achterblijven. Het is iets waar ik een paar jaar geleden al mee bezig was, maar waar ik door de bomen het bos niet meer zag. Zoveel moeilijke woorden op die ingrediënten lijsten. Dat ik dus maar gewoon een 'huidvriendelijke' zonnebrandcrème bij de drogisterij kocht. Ook deze bevatte helaas schadelijke stoffen en de speciale gezichtscrème zorgde er daarnaast ook nog eens voor dat het enorm brandde bij mijn ogen waardoor ze enorm gingen tranen als ik het op mijn gezicht smeerde. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Via deze blog kwam ik bij het merk 'Lovea'. Lovea heeft dus een biologische en natuurlijke zonnebrandcrème op minerale basis.

Deze zonnebrandcrème trekt dus in tegenstelling tot chemische en synthetische crèmes niet in je huid, maar ligt er dus als het ware 'op' waardoor de zonnestralen worden weerkaatst in plaats van geabsorbeerd. Hierdoor ben je direct beschermt tegen de zon, en hoef je bij deze minerale zonnebrand niet te wachten tot de crème is ingewerkt.  Dat is erg handig als je je (net als ik) kort voordat je naar buiten gaat insmeert en geen tijd (of zin ;)) hebt om te wachten. Bij synthetische / chemische zonnefilters loopt de beschermingsfactor gedurende de dag terug en vallen ze van je huid af wanneer ze  'verzadigd' zijn en moet je je dus opnieuw insmeren. De beschermingsfactor wordt dus steeds minder nadat je je hebt ingesmeerd. Bij natuurlijke zonnefilters loopt de beschermingsfactor niet terug. Daarnaast blijft natuurlijke zonnebrand zo'n 3 jaar goed, terwijl je normale zonnebrand na een jaar al kunt weggooien omdat de filters niet meer werken. Dat is natuurlijk zonde, want ik maak nooit een hele fles zonnebrand op binnen een jaar, omdat ik het alleen in de zomer gebruik en die zijn in Nederland niet zo heel lang.

Het nadeel van dit 'laagje' is dat het een licht witte waas achter laat. Deze trekt wel weg, maar ik vindt dat toch nog vrij lang duren. Daarnaast weet ik ook niet of dit effect heeft op eventuele kleding die ik draag dus tot nu toe wacht ik iedere keer alsnog, totdat deze witte waas wegtrekt. Wanneer je buiten bent en je enkel een bikini draagt heb je dit 'probleem' natuurlijk niet.

Lovea zonnebrandcrème bevat onderandere Tahitiaanse Monoï- olie, arganolie, kokosolie en vitamine E, eis vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums. Goede verzorgende ingrediënten dus, en geen schadelijke stoffen die invloed op je huid of gezondheid hebben, top! De producten zijn waterbestendig, erg handig als je naar het strand gaat of gaat zwemmen!

Ik dan ook super enthousiast toen ik deze producten (toevallig) in de tuinen in de aanbieding zag staan. Naast de zonnebrandspray voor je lichaam hadden ze hier ook nog een gezichtscrème. Dus kocht ik een SPF 30 en de gezichtscrème met SPF 50. Altijd handig.





Mijn eerste indruk was anders dan ik verwachtte ; de crème voelde erg stroef en smeerde moeilijk uit. Ik ben gewend dat zonnebrand heerlijk soepel uitsmeert en vervolgens direct 'verdwijnt' . Deze creme liet een witte laag achter op mijn huid, dat wil ik natuurlijk niet! Na even wachten en goed uitsmeren verdween deze witte waas wel, maar toch had ik het idee dat het nog licht zichtbaar was en ik er dus nog bleker uit zag dan normaal.

De crème is wel vrij dun, waardoor ik juist dacht dat deze gemakkelijk zou uitsmeren.
Daarnaast vindt ik de geur persoonlijk niet zo lekker. Het doet me een beetje denken aan de kauwgomballen uit een kauwgomballen automaat (bestaan die automaten trouwens nog wel?).


 



Misschien is het gewoon even wennen, en ik blijf ze zeker gebruiken want ik ben wel enthousiast over het feit dat ik eindelijk een gezonde optie heb gevonden om mijn huid tegen de zon te beschermen.




                     Hier is de crème zoals je kunt zien helemaal verdwenen, Dit is de SPF30 spray

De gezichtscrème was iets dikker van structuur maar leek verder erg op de zonnebrandcrème uit de sprayflacon. Wel had ik het idee dat de witte waas bij de gezichtscrème duidelijker was, maar dat zal ook te maken hebben met de dikte van de crème. Heel goed uitsmeren dus!





De natuurlijke zonnebrand producten lijken wat duurder op het eerste gezicht, maar ik denk dat ik er uiteindelijk zelfs goedkoper mee uit ben. Normaal kocht ik bijvoorbeeld zonnebrand van Biodermal. Die zijn zo'n 20,- per fles maar deze maakte ik maar voor een kwart, of in het uiterste geval voor de helft op. Daarna moest ik hem weggooien omdat hij een jaar later niet goed meer was. In de Lovea zit dan wel wat minder, maar ik hoef hem niet na een jaar al weg te gooien, waardoor ik deze waarschijnlijk wel kan opmaken.


Voordelen :
Op natuurlijke en biologische basis, dus niet schadelijk voor de huid.
Beschermt je direct na het aanbrengen tegen de zon
Beschermingsfactor loopt niet terug gedurende de dag
De zonnebrand blijft zo'n 3 jaar goed, je hoeft hem dus niet na een jaar al weg te gooien
Bevat verzorgende ingredienten'
In spray verpakking
Verkrijgbaar in SPF 15, 30 en 50
Waterbestendig

Nadelen :
(Tijdelijke) witte waas
Smeert moeilijk in, de creme voelt een beetje stroef
De geur (maar dat is persoonlijk natuurlijk)

Voor mij dus meer voor dan nadelen. En een aanrader als je natuurlijke zonnebescherming belangrijk vindt. Ik blijf hem in elk geval zeker gebruiken!

De producten van Lovea zijn oa. te koop bij Green Jump en de Tuinen.

Welke (natuurlijke) zonnebrandcrème vindt jij fijn? Gebruik je ook liever een natuurlijke zonnebescherming of maakt dit je niet zoveel uit? 


With love,

Rowena