Framboos kokos muffins

Dit zijn op het moment mijn favoriete muffins dus leek het me leuk het receptje met jullie te delen. Misschien vindt jij ze wel net zo lekker als ik ;).
Kokos en framboos zijn twee grote favorieten, maar er zit ook banaan en havermout in, waar ik ook dol op ben.

Dit is dus opnieuw, een gezonde snack of zelfs ontbijtje. Als ik ze gemaakt heb houdt ik er meestal twee of drie achter en de rest vries ik in. Zo blijven ze lekker en vers en kun je er een pakken wanneer je er een nodig hebt. Voor mij ideaal als lazy ontbijtje als ik geen zin heb om iets in elkaar te flansen. Ik pak een muffin uit de vriezer, ontdooi hem. Kopje thee erbij, et voila..we hebben een ontbijt!

Ingrediënten :

125 gr havermout
1 banaan
2 eieren
125 ml melk (dit kan ook met plantaardige melk)
2 tl wijnsteenbakpoeder
Handvol frambozen, of twee ;) (uit de vriezer)
40 gr kokos (geraspt) 
30 ml kokosolie
Snuf zout
Optioneel : een eetlepel honing als je houdt van zoet  


Dit heb je nodig :

Cupcake vormpjes 
Muffin bakvorm / tray als je die hebt

Zo maak je de muffins :

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de havermout, banaan, melk, eieren en bakpoeder tot een glad beslag met een mixer.Verwarm indien nodig de kokosolie even zodat deze vloeibaar wordt.
En spatel dit met de kokos, en eventueel honing door het beslag.
Zelf vind ik de muffins zoet genoeg zonder honing, maar mocht jij een echte zoetekauw zijn, dan kun je er een eetlepel honing aan toevoegen.

Als laatste voeg je de bevroren frambozen toe. 
Dit doe ik altijd een beetje op het oog, net waar ik zin in heb.1 tot 2 handjes, ik kijk dan even hoe goed gevuld het beslag is, zodat ik wel in elke muffin(vorm) wat frambozen heb.
Bak de muffins 30 tot 35 minuten, tot ze goud bruin zijn. 

Je kunt de muffins zo'n twee dagen op kamer temperatuur bewaren.
Of in de koelkast, dan blijven ze wat langer goed. Zelf houdt ik er dus een paar apart, en de rest vries ik in voor een later moment. Zo handig als je even een tussendoortje of een muffin als ontbijt wil nemen! 


Ps, je kunt natuurlijk eindeloos variëren en verschillende soorten fruit proberen. Zoals blauwe bessen of aarbeien.
Enjoy!

*Dit recept is geïnspireerd op een recept van Pauline's keuken